Malzemeler:
Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Şeker 3/4 su bardağı - 135 gr
Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
HAZIRLANIŞI :
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır.
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
Notlar İç Anadolu Bölgesi yemeklerindendir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 349 cal
Sodyum 233 mg Protein 8.3 g
A Vitamini 107 iu Yağ 10.5 g
Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 58.5 g
Riboflavin 0.12 mg Kalsiyum 28 mg
Niasin 2.53 mg Demir 1.92 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 102 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg